,

Stads-Huis Almelo | kopers aan het woord

De verkoop van de appartementen in het oude Stads-Huis van Almelo is in volle gang. Paul en Hilda kochten een appartement in het nog te transformeren woonproject. “Het Stads-Huis Almelo voldoet vrijwel aan al onze wensen”. 

 

Wij hadden al het plan om te zijner tijd terug te verhuizen naar het oosten van het land, back to the roots. Maar met een misschien onmogelijke wensenlijst: liefst een appartement in een middelgrote stad met allerlei voorzieningen, vooral een duurzame 4-kamerwoning met redelijk balkon, goede openbaar vervoersbereikbaarheid (wij hebben geen auto) en in nabijheid van natuur en mooie dorpen. En niet onbelangrijk: een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Toevalligerwijs viel ons oog op het Stads-Huis project. Wat een aansprekend concept! Het biedt zelfs meer dan we voor mogelijk hielden: nog duurzamer vanwege omvorming van een reeds bestaand gebouw, een gezamenlijk dakterras, een fiets- en e-auto service punt, een grote hal met een Stadscafé, sportschool in de kelder, museum, enzovoorts. Vooral als je nog weinig mensen kent een aantrekkelijke manier om met medebewoners en stadgenoten in contact te komen en ruimte genoeg om iets leuks te organiseren.

Bovendien staat het Stads-Huis op een rustige plek in het centrum van de stad, slechts 7 verdiepingen hoog, winkels en horeca om de hoek en het station op 6 minuten loopafstand.
Tot onze verbazing was er afgelopen december nog een 4-kamer appartement vrij en we wisten niet hoe snel we een optie moesten nemen.


Resultaat: binnenkort het officiële koopcontract, een goed gevoel en een blij vooruitzicht!