Hengelosestraat Scholtenhuis

Het Scholtenhuis is de 3e villa van rechts aan de Hengelosestraat 24a waarin Hennie ten Hag in 1960 zijn loopbaan begon bij belastingconsulent B.J. ten Kate

Hennie ten Hag en Jan ten Kate begonnen op 15 juni 1967 het “Makelaars- en Assurantiekantoor ten Kate – ten Hag”.

Hennie ten Hag is op dat moment net beëdigd als makelaar. Het kantoor is gevestigd in Enschede, om precies te zijn in het Scholtenhuis  aan de Hengelosestraat 24a.

 

 

 

 

De eerste grote opdracht volgt in 1968-1969. Nota bene in Haaksbergen:  de plek waar Hennie ten Hag is geboren en getogen en de plek die hij altijd zijn thuis heeft genoemd. De invloed van de ontwikkelingen in de textielindustrie liet zich gelden. In samenwerking met aannemingsbedrijf H. Koopmans N.V. werden er voor Turkse gastarbeiders flatgebouwen gerealiseerd in Haaksbergen en omstreken.

Het eerste grote project in Enschede waar ten Hag bij betrokken werd was een project in de wijk Wesselerbrink, betreffende de verkoop van 25 patiobungalows. Rond deze tijd begon de markt zich in Oost-Nederland uit te breiden en zo ook de naamsbekendheid van ten Hag. Dit blijkt uit het feit dat ten Hag in samenwerking met Kok Makelaardij in Rotterdam werd betrokken bij de verhuur en verkoop van 288 woningen in de – toen nog – nieuwe wijk Borgele in Deventer.

De continue groei en ontwikkeling van het kantoor leidde al gauw tot de noodzaak om een bijkantoor te openen om zo de regio Oost-Nederland nog beter te kunnen bedienen. Dit bijkantoor werd in 1973 dan ook geopend in Doetinchem. Het tweede bijkantoor werd in 1978 geopend in Zwolle waarna al gauw kantoren in Almelo, Apeldoorn, Deventer, Hengelo Ov. en Zutphen volgden.

In 1979 verhuisde het Enschedese hoofdkantoor naar het hartje van de stad, naar de Boulevard 1945.

De rijke geschiedenis van de regio leidt tot grote betrokkenheid daarbij. ten Hag onderkent in alles het belang van een goed leefbare samenleving. Met andere woorden:  de regio moet een plek zijn waar voldoende werk is, waar mensen met plezier leven en waar genoten kan worden van de omgeving. Om ook hierin de verantwoordelijkheid te nemen heeft ten Hag in 1994 de ten Hag Prestatie Prijs in het leven geroepen. Deze prijs wordt sinds 1994 uitgereikt aan bijzondere individuen/groepen die opmerkelijk veel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Oost-Nederland.

Na al deze jaren van ontwikkeling, uitbreiding en voornamelijk hard werken is ten Hag een begrip in de regio Oost-Nederland geworden. Inmiddels zijn we een organisatie waarin verscheidene disciplines samenkomen die u verschillende diensten kan aanbieden. Een bescheiden begin heeft geleid tot een organisatie waar u terecht kunt voor diensten op het gebied van woning- en bedrijfsmakelaardij, vastgoedmanagement en financiële dienstverlening ( hypotheken, verzekeringen en pensioenen).

Bij ten Hag werken inmiddels ruim 100 personeelsleden.