ten Hag prestatieprijs

Enschede – dinsdag 16 april 2019.

Met een bestelbusje en een ladder begon Jacco Vonhof in 1995 als glazenwasser. Ruim 24 jaar later is Vonhof voorzitter van MKB Nederland, directeur van schoonmaakbedrijf Novon én wint hij de ten Hag Prestatieprijs 2019. De prijs werd hem uitgereikt tijdens de jaarlijkse ten Hag relatiedag. Dit jaarlijks terugkerende evenement vond dit jaar plaats in de Waaier op de Universiteit Twente. Ieder jaar wordt de prijs uitgereikt aan een persoon, groep of instantie die een bijzondere prestatie heeft geleverd voor de ontwikkeling van Oost-Nederland en daarmee de regio positief in het nieuws heeft gebracht. Vonhof voegt zich na het winnen van de prijs in een eregalerij met eerdere winnaars als prof. dr. Van der Meiden, FC Twente, De Graafschap, de turnzusjes Wevers, museumdirecteuren Arnoud Odding en Ralph Keuning, Herman Finkers, tv-presentator Erik Dijkstra en de heer Hennie Kuiper.

Openingswoord

De ten Hag relatiedag werd afgetrapt met een openingswoord van directievoorzitter Michel ten Hag. Hij benadrukte het feit dat de woningmarkt nog steeds ”oververhit” is en dat er nog altijd krapte in het woningaanbod bestaat. De oplossing; meer bouwen. Michel ten Hag sprak over hoe de ten Hag Groep een rol speelt in het creëren van betaalbare starterswoningen door middel van innovaties als Novito en House 2 Start. Ook sprak hij over initiatieven op het gebied van nieuwbouw, zoals Nieuw Wonen Twente en Woonfabriek Zwolle. Via deze platforms presenteren verschillende initiatiefnemers, waaronder ten Hag, gezamenlijk hun aanbod in nieuwbouw. Ook kwam ten Hag met een nieuwtje: De ten Hag Financiële Dienstverleningsgroep treedt toe tot het Centraal Volmachtbedrijf. Hierdoor kan ten Hag het huidige volmachtaanbod uitbreiden en namens nog meer verzekeraars de voordelen van de volmacht aan haar verzekeringsrelaties bieden.

 

Quintin Schevernels

De key-note werd verzorgd door Quintin Schevernels. Schevernels, sinds juni 2018 CEO van Funda, besprak 7 cruciale aspecten met betrekking tot succesvolle start-ups. Hij besprak de weg van een start-up naar de markt. Waar moet je tijdens dit proces, als ondernemer, rekening mee houden? Schevernels sprak over zaken als trends, duurzaamheid, talent, bedrijfscultuur en strategie.

 

Solar Team Twente

Speciale aandacht was er tijdens deze editie voor het Solar Team Twente. Zij namen de aanwezigen mee in de 1,5 jaar durende reis van het Solar Team Twente, die uiteindelijk leidt naar de Bridgestone World Solar Challenge in oktober 2019. De studenten die deel uitmaken van het Solar Team Twente hebben de samenstelling van het team en haar doelstelling toegelicht en hebben tevens toegelicht hoe de rol van het Solar Team Twente meewerkt aan het behoud van talent voor de regio Twente. Tot slot riepen zij de aanwezigen op om een financiële bijdrage te leveren aan het Solar Team Twente, zodat het begrotingsgat van € 150.000,- gedicht kan worden.