ten Hag doet mee aan de singelloop Enschede

Singelloop Enschede

Interview Michel ten Hag over deelname aan Singelloop en over het belang van vitaliteit binnen ten Hag.

Waarom doet ten Hag mee aan de Singelloop?

De Singelloop is een prachtig Enschedees evenement waar wij als lokaal bedrijf graag ons gezicht laten zien. Naast dat het een evenement is met een geweldige ambiance én deelname goed is voor de onderlinge binding, hopen wij door onder andere met initiatieven als de ten Hag fietsdag en deelname aan de Singelloop vitaliteit te promoten bij onze relaties en medewerkers. Dit jaar doen er zelfs 3 teams mee van ten Hag.”

Hoe belangrijk is vitaliteit binnen ten Hag?

“Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid zijn speerpunten binnen ten Hag. Elke organisatie krijgt te maken met een vergrijzende arbeidsmarkt en een steeds verdere toename van de pensioenleeftijd. Duurzame inzetbaarheid zou moeten worden gekoppeld aan de strategische doelstellingen van een organisatie. Hoe hou je medewerkers tot hun pensionering fit? En hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers de digitaliseringslag overleven? Niet anticiperen op de toekomst betekent een zorg voor later.

Een kanttekening hierop is uiteraard dat een gezonde levensstijl geen garanties geeft op het vitaal bereiken van de pensioenleeftijd. In een wereld waar de pensioenleeftijd steeds verder wordt opgeschroefd, is de kans op uitval steeds groter en worden secundaire arbeidsvoorwaarden steeds belangrijker. Ook onze pensioen- en verzekeringsadviseurs worden steeds vaker door onze relaties ingeschakeld om het arbeidsvoorwaardenpakket verder vorm te geven. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden leiden vaak nog steeds tot goede oplossingen voor werknemer en werkgever.”