Over ons

tenHag Enschede

Met 50 jaar ervaring en acht vestigingen in de grote steden in de regio Oost-Nederland mag ten Hag inmiddels gezien worden als een begrip in deze streek. Als dé dienstverlener in de wereld van makelaardij en financiële dienstverlening. En daar zijn we trots op. Het gaat bij ons om meer dan alleen een sterke en veelomvattende dienstverlening. Wat ons uniek maakt is de combinatie tussen kennis en persoonlijke aandacht. Een combinatie die voor u het verschil maakt. Met persoonlijke aandacht bedoelen we veel meer dan alleen een goede service; wij begrijpen het belang van betrokkenheid, betrouwbaarheid en het opbouwen van duurzame relaties. Met andere woorden: u kunt van ons dezelfde aandacht verwachten in ons specialisme en onze expertise als op het intermenselijk vlak. Naast kennis en ervaring hebben we door de jaren heen een zeer uitgebreid professioneel netwerk opgebouwd. ten Hag makelaarsgroep is gespecialiseerd in woningmakelaardij,  bedrijfsmakelaardij en vastgoedmanagement. ten Hag financiële dienstverleningsgroep is specialist op het gebied van hypotheek-, verzekerings-en pensioenadviezen. Ongeacht de diensten die u bij ons wenst af te nemen kunt u altijd van ons verwachten dat wij ons ten volste inzetten om uw belangen te behartigen. Een nuchtere kijk op de zaken met een pro-actieve houding maakt dat we u – nu en in de toekomst – op persoonlijke wijze de ondersteuning bieden waarvan u uiteindelijk de vruchten plukt. Met 8 vestigingen en ruim 100 enthousiaste en gemotiveerde medewerkers kennen wij sinds de start een onophoudelijke groei, waarbij de ontwikkeling van onze expertise voorop staat. Het managementteam van de ten Hag-organisatie bestaat momenteel uit:

  • drs. M.J.A. (Michel) ten Hag MRE MRICS RRV, directievoorzitter
  • R.J.B. (Rico) ten Hag, directeur ten Hag groep

 

Onze historie

Hennie ten Hag en Jan ten Kate begonnen op 15 juni 1967 het “Makelaars- en Assurantiekantoor ten Kate – ten Hag”, Hennie ten Hag is op dat moment net beëdigd als makelaar. Het kantoor is gevestigd in Enschede ,om precies te zijn in het Scholtenhuis  aan de Hengelosestraat 24a. De eerste grote opdracht volgt in 1968-1969. Nota bene in Haaksbergen:  de plek waar Hennie ten Hag is geboren en getogen en de plek die hij altijd zijn thuis heeft genoemd. De invloed van de ontwikkelingen in de textielindustrie liet zich gelden. In samenwerking met aannemingsbedrijf H. Koopmans N.V. werden er voor Turkse gastarbeiders flatgebouwen gerealiseerd in Haaksbergen en omstreken. Het eerste grote project in Enschede waar ten Hag bij betrokken werd was een project in de wijk Wesselerbrink, betreffende de verkoop van 25 patiobungalows. Rond deze tijd begon de markt zich in Oost-Nederland uit te breiden en zo ook de naamsbekendheid van ten Hag. Dit blijkt uit het feit dat ten Hag in samenwerking met Kok Makelaardij in Rotterdam werd betrokken bij de verhuur en verkoop van 288 woningen in de – toen nog – nieuwe wijk Borgele in Deventer. De continue groei en ontwikkeling van het kantoor leidde al gauw tot de noodzaak om een bijkantoor te openen om zo de regio Oost-Nederland nog beter te kunnen bedienen. Dit bijkantoor werd in 1973 dan ook geopend in Doetinchem. Het tweede bijkantoor werd in 1978 geopend in Zwolle waarna al gauw kantoren in Almelo, Apeldoorn, Deventer, Hengelo Ov. en Zutphen volgden. In 1979 verhuisde het Enschedese hoofdkantoor naar het hartje van de stad, naar de Boulevard 1945. De rijke geschiedenis van de regio leidt tot grote betrokkenheid daarbij. ten Hag onderkent in alles het belang van een goed leefbare samenleving. Met andere woorden:  de regio moet een plek zijn waar voldoende werk is, waar mensen met plezier leven en waar genoten kan worden van de omgeving. Om ook hierin de verantwoordelijkheid te nemen heeft ten Hag in 1994 de ten Hag Prestatie Prijs in het leven geroepen. Deze prijs wordt sinds 1994 uitgereikt aan bijzondere individuen/groepen die opmerkelijk veel hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van Oost-Nederland. Na al deze jaren van ontwikkeling, uitbreiding en voornamelijk hard werken is ten Hag een begrip in de regio Oost-Nederland geworden. Inmiddels zijn we een organisatie waarin verscheidene disciplines samenkomen die u verschillende diensten kan aanbieden. Een bescheiden begin heeft geleid tot een organisatie waar u terecht kunt voor diensten op het gebied van woning- en bedrijfsmakelaardij, vastgoedmanagement en financiële dienstverlening ( hypotheken, verzekeringen en pensioenen). Bij ten Hag werken inmiddels ruim 100 personeelsleden.

 

Wij zijn aangesloten bij:

IBG

Sinds 1994 is ten Hag Makelaarsgroep aangesloten bij de IBG (Indepent Brokers Group). IBG bestaat uit een samenwerkingsverband van gerenommeerde makelaarskantoren vanuit het gehele land. Omdat ieder aangesloten kantoor over de specifieke omstandigheden van haar werkgebied en over de beste kennis beschikt opereren zij zelfstandig. Gezamenlijk hebben de leden op deze wijze goed zicht op de totale onroerend goed-markt. Dit maakt de leden van IBG sterk in hun dienstverlening. Leden van de IBG kunnen dankzij de interne informatiewisseling niet alleen binnen de grenzen van het eigen werkgebied hun dienstverlening aanscherpen, maar ook buiten deze grenzen snel en doeltreffend handelen.

NVM

De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) is de grootste vereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen. Doordat de NVM hoge eisen stelt aan de kwaliteit van haar leden kunt u ervan uitgaan dat NVM-leden  beschikken over onder andere actuele markt- en vakkennis en kwalitatieve dienstverlening.

VastgoedCert

Omdat er geen wettelijke beëdiging meer bestaat mag een ieder zich tegenwoordig makelaar of taxateur noemen. Met de oprichting van VastgoedCert bestaat een manier om te achterhalen wie zich een bekwaam makelaar/taxateur mag noemen. Opgericht in 2004 is deze organisatie een branchebreed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs registreert aan de hand van hun vakbekwaamheid. Er zijn ruim 6500 makelaars en taxateurs geregistreerd die worden gecertificeerd op basis van de door VastgoedCert gestelde vereisten. Om toe te kunnen treden tot één of meerdere kamers van VastgoedCert moet er aantoonbaar voldaan worden aan de vakbekwaamheidseisen van de diverse kamers. Uiteraard zijn  onze woning- en bedrijfsmakelaars VastgoedCert-gecertificeerd.

RICS

De RICS-certificering vertegenwoordigt de hoogste integriteitsstandaarden van bedrijfsvoering in de vastgoedbranche. RICS is een internationale belangenorganisatie voor Chartered Surveyors, professionals die binnen verschillende vakgebieden van het vastgoed werkzaam zijn. De kracht van de Vereniging is de internationale erkenning van de titel MRICS en FRICS; deze staan borg voor integriteit en professionaliteit. Door zich te verbinden aan RICS en de daarbij behorende ‘Rules of Conduct’ voldoet ten Hag aan het hoogste vakinhoudelijke niveau gekoppeld aan heldere normen en waarden op het gebied van ethische bedrijfsvoering. Directievoorzitter/makelaar Michel ten Hag is, onder andere, gecertificeerd als “Registered RICS Valuer”.

Adfiz

Adfiz is de branchevereniging van onafhankelijke financiële adviseurs. Zij versterkt en onderbouwt de kracht van de bij haar aangesloten leden. Op deze wijze kan de adviseur zich volledig richten op wat er werkelijk toedoet, de klant inzicht geven en zodoende bijdragen aan het maken van de juiste financiële beslissingen.

NVGA

Consent Assuradeuren B.V. (dit is het volmacht-bedrijf van ten Hag financiële dienstverleningsgroep) is aangesloten bij de NVGA. De Nederlandse Vereniging van Gevolmachtigde Assurantiebedrijven (NVGA) behartigt de belangen van gevolmachtigde assurantiebedrijven in het algemeen en van haar leden in het bijzonder. De NVGA vertegenwoordigt kantoren die verantwoordelijk zijn voor een marktaandeel van ruim 20% aan premievolume schadeverzekeringen. Met dit percentage, dat nog steeds groeit, markeert de NVGA haar positie binnen de branche. De organisatie is daarom een natuurlijke partner in overlegorganen zowel binnen als buiten de verzekeringsbranche.

Wij werken samen met:

HypotheekNet B.V.

Omdat wij kwaliteit, onafhankelijkheid en het hanteren van scherpe tarieven voor u belangrijk vinden, nemen wij deel in HypotheekNet B.V. HypotheekNet B.V. is één van de grootste hypotheekadviseurs in Nederland.

Reimarkt Enschede – Duurzaam wonen

Samen werken aan een betere toekomst! De mogelijkheden van  uw woning gaan – als het aankomt op energiebesparing gaan – vaak veel verder dan u denkt. Niet alleen kunt u efficiënter omgaan met uw energieverbruik en zo duurzaam en kostenbesparend uw huis inrichten, ook wordt het mooier en comfortabeler. Bij ten Hag zijn we – om voor de hand liggende redenen – grote voorstanders van duurzaam wonen. Een nauwe participatie en een samenwerking aangaan met Reimarkt Enschede lag dan ook voor de hand. Deze participatie is interessant voor onze cliënten en sluit naadloos aan bij onze dienstverlening. Reimarkt biedt kant-en-klare pakketten aan waarmee u uw huis duurzaam kunt  maken. U kunt rekenen op inzicht in de mogelijkheden en een duidelijk kostenplaatje die de kosten tegen de baten afzet. Meer comfort en een aanzienlijk lagere energierekening door duurzaam wonen, dat is wat u kunt bereiken samen met Reimarkt. Reimarkt Enschede is gevestigd in ons kantoor in Enschede aan de Boulevard 1945 nr. 20. U kunt nog meer ontdekken op www.reimarkt-enschede.nl.

Mijnhuistekoop.nu – Internetmakelaardij

De wereld van de makelaardij is dynamisch en uitgebreid. Voor veel mensen is de dienstverlening van een makelaar dé optie om onder de beste voorwaarden hun huis te verkopen. Toch is het denkbaar  dat u uw huis liever verkoopt  met een grotere zelfwerkzaamheid. Bij ten Hag staan we voor een persoonlijke benadering van onze dienstverlening die we u zo compleet mogelijk willen aanbieden. Dat houdt ook in dat we u – ook als u met een grote zelfwerkzaamheid uw huis wilt verkopen – een passende dienst kunnen aanbieden. Door onze samenwerking met Mijnhuistekoop.nu zijn wij in staat om u – naast onze fullservice makelaardij – een goed alternatief aan te bieden voor de verkoop van uw huis. Zo bieden wij de ideale dienst voor mensen die bij het verkopen van hun huis zoveel mogelijk zelf bepaalde zaken willen regelen en die – waar nodig – toch terug kunnen vallen op de expertise van één van onze makelaars. U betaalt in dat geval alleen voor de diensten die u van ons afneemt. Overige zaken zoals bijvoorbeeld de verkooptekst, promotiefoto’s en bezichtigingen regelt u zelf. Mijnhuistekoop.nu regelt voor u dat één van onze makelaars met u een afspraak maakt voor de opname en het vaststellen van de woningwaarde. Wij zorgen ervoor dat uw huis geplaatst wordt op Funda, ook kunt u onze begeleiding aanvragen in het onderhandelingstraject. Wenst u toch tijdens het verkoopproces gebruik te maken van onze fullservice dienstverlening dan behoort dit uiteraard tot de mogelijkheden. Meer weten? Kijk dan op de website www.mijnhuistekoop.nu.