Menzis singelloop Enschede opent inschrijving

Menzis Singelloop Enschede opent zaterdag 18 juli a.s. de inschrijving voor het jaarlijkse hardloopevenement. Ook dit jaar is ten Hag één van de sponsoren van de Singelloop! Om de Singelloop binnen de geldende richtlijnen op een verantwoorde wijze te kunnen organiseren, is in overleg met de Veiligheidsregio Twente en Gemeente Enschede gekozen voor een aangepaste vorm van het evenement. Op deze wijze kan er tóch een prachtig rondje singels voor hardlopers georganiseerd worden, waarbij start en finish zoals gebruikelijk in het Volkspark is. De Singelloop vindt plaats op zondag 13 september.

 

Inschrijven (vol = vol)
De online inschrijving voor de Menzis Singelloop Enschede gaat zaterdag 18 juli om 12:00 uur open. Wie wil deelnemen, moet er snel bij zijn: de limiet is vastgesteld op 2500 deelnemers. Er kan uitsluitend online ingeschreven worden via www.singelloop-enschede.nl. Na-inschrijven is dit jaar niet mogelijk. Startnummers worden thuisgestuurd. Bij inschrijving garanderen deelnemers gezond te zijn én verklaren zij op de dag van de Singelloop uitsluitend deel te nemen als ze geen gezondheidsklachten hebben, die overeen kunnen komen met COVID-19 gerelateerde klachten.

De online inschrijving voor de Djopzz Bedrijvenloop opent op woensdag 22 juli.

 

Gespreid starten tussen 09:00 en 11:15 uur
De Singelloop wordt dit jaar naar de zondagochtend verplaatst. Deelnemers starten in tijdslots van 30 minuten tussen 09:00 en 11:15 uur en kiezen bij inschrijving het tijdslot dat bij hun verwachte prestatie past. Per vijf seconden gaan drie deelnemers het parcours op, waardoor op de singels en na de finish voldoende afstand gehouden kan worden. Na afloop wordt het klassement op basis van de netto tijden gepubliceerd. Voor de lopers met wedstrijdlicentie is de Singelloop een wedstrijd, prijzen worden echter niet fysiek uitgereikt op een podium.

 

Maximale onderlinge ruimte
Het Volkspark en de Enschedese singels bieden veel ruimte om deelnemers op een verantwoorde manier te laten deelnemen. Door een geheel nieuwe indeling van het Volkspark kan er voldoende doorstroming en maximale ruimte onderling gewaarborgd worden: zo wordt de 1,5 m in de startvakken gemarkeerd, is er geen evenemententerrein met horeca, springkussens en andere activiteiten, worden de start- en finishstraat van elkaar gescheiden en worden looproutes naar en in het park aangepast. Daarnaast is het finishplein vele malen ruimer opgezet dan andere jaren.

 

Trainingsdoel
Na alle afgelaste sportevenementen als gevolg COVID-19 ligt er eindelijk weer een trainingsdoel in het verschiet. Zo ook voor iedereen die juist vanwege het coronavirus voor het eerst ging hardlopen. Marc Woesthuis, voorzitter Menzis Singelloop Enschede: “Tijdens de intelligente lockdown zagen we dat steeds meer mensen de hardloopschoenen aantrokken om tóch in beweging te blijven. Juist in deze tijden bleek hardlopen een manier om gezond en fit te blijven. Met de Singelloop bieden we een mooi trainingsdoel voor velen. Ook onze sponsoren erkennen dit; unaniem hebben ze het vertrouwen in ons uitgesproken.”

 

Geen kidsrun en Dubbele Mijl
Om verschillende organisatorische redenen is het dit jaar niet mogelijk een Dubbele Mijl en kidsrun te organiseren. “De ervaring leert dat de kidsruns voor extra veel publiek zorgen: opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, ooms en tantes; ze komen allemaal kijken. Normaal is dat fantastisch, maar om afstand en doorstroom te kunnen waarborgen, past het dit jaar niet dat we groepen supporters in het Volkspark ontvangen. Mede daarom is er geen evenemententerrein met activiteiten en hebben we dit besluit genomen. Erg jammer, maar voor nu de enige verantwoorde beslissing”, aldus Woesthuis.

Publiek langs parcours
Het Volkspark is op 13 september even het domein van de lopers. Supporters die graag iemand willen aanmoedigen, kunnen dit langs het parcours doen. Op een parcours met een lengte van iets meer dan 8 km is er voldoende ruimte om 1,5 m afstand te houden van elkaar. De gespreide starts bevorderen bovendien dat het publiek verspreid aanwezig is op het parcours. Woesthuis: “Supporters staan er echt voor hún bekende. Als je weet in welk tijdslot degene die je aanmoedigt is gestart, ga je er rond die tijd staan en blijf je veelal niet drie uur lang supporteren.”

 

 

 

Beeld: Henk Meuwissen