Financiële planning in beeld

Financiële planning: Een onderwerp dat vaak wordt beschouwd als iets voor ‘later’. Maar wat komt er allemaal bij kijken én waarom is het zo belangrijk? Deze week een gesprek met Ben Brefeld.  Master in Financial Planning en werkzaam als pensioenadviseur en financieel planner bij ten Hag makelaars en financiële dienstverleningsgroep in Enschede.

Wat houdt financiële planning in?

In de theorie staat financiële planning omschreven als een continue proces dat leidt tot het opstellen en uitvoeren van een gestructureerd, financieel integraal plan waarbij wensen en doelstellingen van de cliënt leidend zijn.

Maar in de praktijk is dat net even anders:

Veel mensen zien financiële planning als een ver gelegen zaak; iets voor ‘later’ zou je gauw denken. Volgens Ben heeft financiële planning over zichzelf een verkeerd beeld gecreëerd: financiële planning wordt geassocieerd met vermogende particulieren of rijke ondernemers, dikke adviesrapporten, die veel geld kosten en toch niet gelezen worden. Echter is dat in werkelijkheid niet meer het geval:

Tegenwoordig geldt financiële planning vooral als een financiële begeleiding die een overzichtelijk beeld geeft op geldelijke zaken.

“Financiële planning zou eigenlijk financieel inzicht of financiële rust moeten heten’’ aldus Ben

Volgens Ben zijn er drie levensgebeurtenissen die ons sowieso te wachten staan; of we dat nou willen of niet. (ziek worden, oud worden of vroegtijdig overlijden)   Het financieel voorbereiden op deze drie life-events met de huidige moderne adviestools kost niet veel tijd. Het geeft cliënten inzicht en bovenal: rust.

Waarom is “financieel inzicht” zo belangrijk?

Een steeds verder terugtredende overheid en straks ons nieuwe pensioenstelsel, waarbij garanties niet bestaan en  mensen keuzes moeten maken, vraagt om Financieel Inzicht.

Bij aanstaande pensionering geeft Financieel Inzicht goed de effecten van allerlei keuzemogelijkheden weer. “Veelal kunnen mensen eerder met pensioen dan dat zij zelf denken.”

Wij creëren dat inzicht. “In begrijpelijke taal en zonder dikke adviesrapporten.” Financieel inzicht geeft ruimte om tijdig oplossingen te treffen en goede keuzes te maken. Uiteindelijk geeft dit mensen veel minder zorgen en gewenste financiële rust.

En bovendien niet geheel onbelangrijk: “de huidige moderne technieken en adviestool zorgen ervoor dat financieel inzicht voor iedereen bereikbaar en betaalbaar is.”

Meer weten over financiële planning?

Benieuwd naar een duidelijke pensioen overzicht of advies over andere pensioen gerelateerde zaken? Neem dan gerust contact met ons op via telefoonnummer 053 850 60 70 of mail naar pensioenadviseurs@tenhag.nl

Ben Brefeld en zijn collega’s van ten Hag pensioenadviseurs helpen je graag verder met al jouw financiële vragen!

Kijk hier voor verdere informatie! 

Ben Brefeld

Ben Brefeld

Financieel Planner / Pensioenadviseur