Financieel fitte medewerkers!

“Financieel Fit: Hoe je medewerkers kunt helpen op weg naar financiële gezondheid.”

Financiële fitheid van medewerkers is een steeds belangrijker aspect van een effectief personeelsbeleid. Financiële fitheid-oplossingen bieden medewerkers de kans om hun financiële gezondheid te verbeteren door hen de middelen en inzichten te geven die ze nodig hebben om hun financiële doelen te bereiken. Financiële oplossingen voor medewerkers kunnen variëren van financiële educatie aanbieden tot budgetteren en verzekeringsprogramma’s, waardoor medewerkers financiële stress kunnen verminderen en hun financiën op lange termijn kunnen beheren. Uit onderzoek blijkt dat gelukkige medewerkers beter presteren en samenwerken, minder vaak ziek zijn en meer openstaan voor nieuwe ervaringen en veranderingen.
Een financieel fitte werknemer verricht zijn werk met aandacht en heeft ruimte om vooruit te kijken. Dat is niet vanzelfsprekend: bij 80% (Deloitte, juni 2022) van de werkgevers komt personeel met geldzorgen voor.
Financieel fitte medewerkers: In eerste instantie een verantwoordelijkheid van de medewerker zelf, maar behoudens dat een financieel fitte werknemer productiever en gelukkiger is, kan investeren in financiële fitheid van medewerkers ook bijdragen aan het werven en binden van medewerkers in de huidige (krappe) arbeidsmarkt.
Een financieel fit leven; dat is wat wij voor uw werknemer nastreven. Door de inzet van digitale software zorgen wij dat uw werknemer financieel overzicht heeft. Wij monitoren en sturen bij waar nodig en zorgen zo samen met de werknemer dat de financiële zaken altijd in topconditie zijn. Zo kunnen uw werknemers hun dromen op een verantwoordelijke manier realiseren en nieuwe dromen blijven najagen.
Onze financieel coach helpt u graag bij vraagstukken over onderwerpen zoals bijvoorbeeld eerder stoppen met werken, arbeidsongeschiktheid, geldzaken op orde, vitaliteit, hypotheken, energiebesparing en budgetcoaching.