Aanstelling ASN Bank ten Hag

Vanaf maart biedt HypotheekNet | ten Hag hypotheken aan die niet alleen energiebesparende maatregelen mogelijk maken, maar ook nog eens worden ondergebracht bij een bank die voorloper is op het gebied van duurzaam, maatschappelijk verantwoord beleid. Als één van de weinige hypotheekkantoren in Oost-Nederland, krijgt ten Hag een aanstelling van de ASN Bank.

“Het aanbod aan hypotheken die energiebesparende maatregelen mogelijk maken is de laatste jaren behoorlijk uitgebreid”, stelt Anja Brunink van ten Hag. “Maar dat wil nog niet zeggen dat de geldverstrekker die erachter zit een duurzaam beleid voert. Bij ASN Bank is dat wel het geval, zoals goed is te zien op de website eerlijkegeldwijzer.nl. Een echt duurzame bankier, die maatschappelijk verantwoord onderneemt en investeert in duurzame beleggingsfondsen. Heel eervol dat ze ons kiezen als pilotkantoor.

Meer vraag naar duurzaam en groen

Anja ziet een toenemende vraag naar financieringen bij banken met een duurzaam karakter. “Begrijpelijk”, stelt Anja Brunink. “Want als je een bestaand huis koopt en dit energieneutraal wilt maken, je huidige huis wilt verduurzamen of een energieneutraal huis koopt, dan past daar een financiering bij van een geldverstrekker met een duurzaam, maatschappelijk verantwoord beleid.

Een groen begin is het halve werk, maar veel mensen zijn niet op de hoogte van de financiële voordelen van verduurzaming. Hypotheekadviseur en Coach Energiezuinig Wonen Erik Spoler: “Om je huis energiezuiniger te maken kun je in sommige gevallen een hogere hypotheek krijgen: 106% in plaats van 100% van de koopsom. Bij een woning van 2,5 ton is dat dus 15.000 euro. Een mooi bedrag als je bijvoorbeeld wilt investeren in zonnepanelen. En voor dat leningdeel is soms ook nog eens een lagere rente mogelijk.”

Flink besparen

Door uitgekiend te verduurzamen kan een gemiddelde eengezinswoning als snel ruim 100 euro per maand besparen aan energiekosten. “Met een paar simpele ingrepen maak je je huis al snel een paar tinten groener”, stelt Anja. “`Een mooie bijdrage aan een betere wereld en nog goed voor je portemonnee ook. Onze makelaars hebben al heel wat klanten op weg geholpen naar een duurzaam wooncomfort. Dankzij samenwerking met diverse gespecialiseerde partners vinden we voor elk huis een passende oplossing.”

Bij groen wonen en financieren bij een duurzame bank, hoort ook een verzekeraar met een duurzaam, maatschappelijk beleid. “Ook daarin zie je veel ontwikkelingen”, vertelt Anja Brunink. “We verwachten een stijgende vraag naar bijvoorbeeld groene opstal- en inboedelverzekeringen. Als voorloper in onze branche willen we onze klanten ook daarin het beste bieden.”

Vragen? Neem dan contact met ons op, we informeren je graag over de mogelijkheden.

Erik Spoler

Erik Spoler

Erkend financieel adviseur/ coach energiezuinig wonen

Anja Brunink

Anja Brunink

Manager hypotheken/ manager verzekeringen