Informatiebijeenkomst afschaffing pensioenen in eigen beheer

INFORMATIEBIJEENKOMST

 

‘AFSCHAFFING PENSIOEN IN EIGEN BEHEER’

 

 

Op Prinsjesdag 2016 is het wetsvoorstel uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen ingediend.

 

Vanaf 1 januari 2017 wordt de mogelijkheid van pensioenopbouw in uw eigen B.V. afgeschaft. Hierbij wordt u een tijdelijke mogelijkheid geboden om de opgebouwde pensioenen fiscaal vriendelijk af te kopen. Als u niet wilt of kunt afkopen, mag u ervoor kiezen om de opgebouwde pensioenen te bevriezen of om te zetten in een oudedagsspaarverplichting. De toekomstige opbouw van uw pensioen kan echter niet meer in uw eigen B.V. plaatsvinden.

 

In Nederland zullen 140.000 Directeur Groot Aandeelhouders een beslissing moeten nemen en laten zich hierbij waarschijnlijk bijstaan door de pensioenadviseur, accountant of fiscalist.

 

Informatiebijeenkomst

Om u tijd en geld te besparen, organiseren wij op dinsdag 15 november 2016 een collectieve informatiebijeenkomst, waarvoor wij u graag uitnodigen. Tijdens deze bijeenkomst leggen wij u in algemene én begrijpelijke zin uit wat de afschaffing van het pensioen in eigen beheer precies betekent. Ook geven wij u aandachtspunten die bij het nemen van de juiste beslissing van belang zijn. Vervolgens bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek waarin wij u adviseren wat het beste bij u past.

 

Datum en tijdstip

Dinsdag 15 november 2016 vanaf 15.30 uur.

 

Locatie

The Gallery

Hengelosestraat 500

7521 AN  Enschede

 

Programma

15:30 – 15:45 uur              Ontvangst met koffie/thee

15:45 – 16:00 uur              Welkom door Coert Mink, directeur ten Hag financiële dienstverleningsgroep

16:00 – 17:00 uur              Wetsvoorstel ‘Afschaffing pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioen maatregelen’ door Ben Brefeld en Martin Eshuis

17:00 – 18:00 uur              Afsluiting met een drankje en een hapje

 

Kosten

De kosten voor deze collectieve informatiebijeenkomst nemen wij voor onze rekening.

Wilt u liever individueel geïnformeerd worden over de afschaffing van het pensioen in eigen beheer, kunt hiervoor een afspraak maken met één van onze pensioenadviseurs.

 

Aan- of afmelden voor 12 november 2016

Meld u hier aan voor deze informatiebijeenkomst.

 

Mocht u vragen hebben over deze bijeenkomst kunt u een e-mail sturen naar Margo Bos m.bos@tenhag.nl

 

 

Met vriendelijke groet,

ten Hag pensioenadviseurs

 

B.J. (Ben) Brefeld FFP MFP                                    M. (Martin) Eshuis MPLA