Hypotheken en verzekeringen:

Deze maand een blog van Anja Brunink – Directrice financiële dienstverleningsgroep.

Hoe duurzaam is ‘groen’?

Na lang zoeken en veel, heel veel bezichtigingen heb je je droomhuis gevonden. Een karakteristieke, sfeervolle woning. Je bent gelijk verkocht! Tijd dus om de onderhandelingen in te gaan en een openingsbod te doen.

Na verdere verdieping in het energielabel, slaat de twijfel toe. Dat wordt óf elke maand een fikse energierekening óf investeren in energiebesparende maatregelen. Maar wat is er mogelijk en hoe ga ik dit bekostigen? De makelaars en hypotheekadviseurs van ten Hag zetten de mogelijkheden graag voor je op een rij.

Je huis energiezuiniger maken, hoe financier je dat?

Duurzaam wonen is goed voor je energierekening. Maar er hangt uiteraard wel een prijskaartje aan het investeren in energiebesparende maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen. Toch is verduurzamen vaak een stuk aantrekkelijker dan je denkt. Het investeren in duurzame maatregelen levert vaak op de lange termijn besparing op. Je kunt duurzame maatregelen op verschillende manieren financieren. Welke manier het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie. Onze hypotheekadviseurs geven je graag advies over alle mogelijkheden.

Hoe duurzaam is een groene hypotheek?

Veel hypotheekverstrekkers bieden momenteel een groene hypotheek aan. Maar: een groene hypotheek is niet automatisch een duurzame hypotheek. ‘Duurzaam’ heeft namelijk niets te maken met het feit of je woning al dan niet duurzaam is gebouwd of verbouwd. Het grote verschil met een gewone hypotheek is dat de geldverstrekker belegt in duurzame beleggingsfondsen.

Hoe groen is groen?

Hoe ‘groen’ scoort een hypotheekverstrekker op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk ondernemen? De hypotheekadviseurs van Hypotheeknet – ten Hag vertellen er graag meer over. En uiteraard ook over de financiële voordelen die een groene hypotheek biedt, zoals:

  • Rentevoordeel bij verduurzaming

Een lage rente op het leningdeel waarmee je duurzame investeringen financiert en rentekorting op je hypotheek.

  • Hogere hypotheek bij verduurzaming

Onder voorwaarden is het mogelijk om een hogere hypotheek af te sluiten als je energiebesparende maatregelen gaat treffen.

Groen verzekerd

Bij jouw ‘groene woning’ hoort naast een duurzame hypotheek natuurlijk ook een duurzaam, maatschappelijk verantwoord en bovendien voordelig verzekeringspakket. Ook hier geldt: welk pakket het beste bij jou past, hangt af van je persoonlijke situatie. Vragen? Neem dan contact met ons op, we informeren je graag over de mogelijkheden.

Anja Brunink

Anja Brunink

Directrice financiële dienstverleningsgroep