Beleggen in beeld

Beleggen of investeren in vastgoed, voor velen klinkt het al bekend in de oren. Voor velen dé manier om een passief inkomen te generen en een onafhankelijke geldstroom te ontvangen. Klinkt mooi, toch?

Beleggen of investeren in vastgoed is in vele opzichten erg aantrekkelijk, maar er zijn altijd belangrijke zaken in het spel waar u als belegger goed op moet letten.

Michel ten Hag, deskundige op het gebied van beleggen in vastgoed en tevens directie-voorzitter van ten Hag Groep, deelt zijn kennis en ervaring door de belangrijkste vraagstukken rondom beleggen in vastgoed in kaart te brengen.

Heb ik een groot kapitaal nodig om te beginnen met vastgoed?
Even snel gezegd, ja. Maar er zijn manieren om het beleggen makkelijker en toegankelijker te maken. Het is mogelijk om een groot deel te financieren door middel van een beleggingsfinanciering via de bank. Meestal wordt geadviseerd om minimaal 1/3 te investeren zodat er genoeg weerstandsvermogen is voor eventuele risico’s. Benieuwd wat deze risico’s zijn of wilt u meer informatie over een beleggingsfinanciering? Neem gerust contact op met onze collega’s van de hypotheekafdeling voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Wat zijn de belangrijkste zaken die komen kijken bij beleggen in vastgoed?
Het belangrijkste is natuurlijk het kiezen van een geschikt pand. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten of het pand toekomstbestendig is: Ligt het pand op een goede locatie? Maakt het pand gebruik van duurzame techniek? Is er sprake van een goede prijsverhouding voor het behalen van een gewenste rendement? Dit zijn belangrijke vragen die vooraf gesteld moeten worden voor het behalen van een rendabele belegging. Hierin kan een van onze vastgoedadviseurs u begeleiden.

Kan ik beleggen combineren met mijn baan?
Een belegging hoeft vaak niet tijdrovend te zijn, tenzij het gaat om het uitbreiden van uw beleggingsportfolio. Dan is het verstandig om een vastgoedbeheerder in te schakelen. Zij zorgen ervoor dat uw pand in orde en verhuur-klaar is. Bovendien regelen zij dat de maandelijkse huurpenningen netjes en soepel binnenkomen. Het inschakelen van een vastgoedbeheerder bij ten Hag kost ongeveer 4 á 5% van de huurinkomsten. Zeer raadzaam dus omdat de uitgaven van een vastgoedbeheerder bij ten Hag gemakkelijk terug verdiend kunnen worden doordat zij naast technisch beheer ook de indexering van de huur verzorgen en u al met al veel tijd besparen.

Wat zijn de grootste risico’s bij beleggen/investeren in vastgoed?
Waar u vooral op moet letten bij het aankopen van een beleggingspand is dat het pand verhuurd wordt aan betrouwbare huurders die zorgvuldig omgaan met het pand en tijdig de huur betalen. Een leegstaand pand betekent immers geen inkomsten. Ook is waardevermindering, onverwachte schade en/of onderhoud een risico bij het investeren in vastgoed. Zorg er dus voor dat het pand altijd goed verzekerd is. De verzekeringsafdeling van ten Hag helpt u daarbij graag verder.

Wat zijn de grootste voordelen?
Een permanente huurstroom, ook wel verstaanbaar als een vaste inkomensbron. Daarnaast creëert u gemakkelijk uw eigen vermogen door middel van het inschakelen van vreemd vermogen.

Alles op een rijtje
Beleggen kan al met al een effectief middel zijn om een passief inkomen te generen, mits het natuurlijk goed verloopt. Raadzaam is van te voren goed advies in te schakelen.

ten Hag helpt u daarbij graag! Neem voor meer informatie contact met ons op via 053 – 850 60 70 of mail naar info@tenhag.nl.

Michel ten Hag

Michel ten Hag

Directievoorzitter ten Hag groep | woning-/bedrijfsmakelaar